onsdag 23. desember 2015

Fiske tips (fluefiske)

Når jeg starta igjen med kaste øvelse på fluefiske og tok opp denne fiskingen igjen fant jeg mye info på nett men lite som hjalp meg. Jeg har forstått det at det er MYE mer ved fluefiske enn bare det å kunne kaste. Presentasjon av fluen, og hvordan, kaste tekniker og selvfølgelig hvilken flue du skal bruke. 

Jeg trodde ved først det var å velge seg en men der tok jeg grundige feil. Det å velge riktig flue og kunne nok om det er ikke bare bare. I tillegg til fluefiske må man være nærmere erfaren i flue og insekt arter. Mye kan man lese om og mye lærer man av kjente folk i området. I stedet for å lese om det mange steder skulle jeg ønske det var et sted der alt fantes. Jeg tok en sjangs og gjorde et søk i app store. Første søket fant jeg hooket AS appen. 

Etter få trykk i appen fant jeg ut at det var akkurat en slik app jeg skulle ønske fantes. Jeg jobber ikke for hooket eller har noe med appen å gjøre, jeg bare syntes den er genial. Under er det noen print shots av appen med enkel forklaring. Den har hjulpet meg mye med å forstå hvilken flue jeg skal bruke og hvor og når. Appen er gratis og jeg tror den kun kommer til iPhone. 

Enkle bilder og navn på hvert insekt

Søk i kalender for å se hva som klekker i mnd du er i. 

Se hva som klekker denne mnd. Her er det bilder og forklaring på alle fluer. Her er et eksempel. 

Voksen flue
Info og størrelse mål og hvor den finnes. 

Fluen i tidligere stadie


Om du finner en flue ørreten spiser på, men er usikker på navn kan du fastslå dette. Velg stille vann eller elv. 

Hvor mange halestrå har den? 

Hvilken ligner den mest på

Les mer om diverse flue arter

Ørreten kan være ekstrem selektiv. Om den vaker og spiser men ikke spiser din flue kan det være at du har feil flue, ligger feil, blir presentert feil eller ligger skjevt. Prøv det fram. Denne appen har værtfall hjulpet meg mye. Døgn flue er som regel en sikker vinner mange steder, men sjekk gjerne appen og lokale fiskeutstyrforhandlere eller lokalkjente. 


Dette er ikke veien til å få fisk men en guide til å hjelpe deg videre og forstå insekt. 

1 kommentar :